Tek na Trstelj 2018_poročilo

Tradicionalni Trstelj

Niti letos se člani DLT Filipides niso izneverili tradiciji. Sedmega decembra 2018 so se zbrali v Renčah pri mogočni božično-novoletni jelki in se napotili proti Trstelju.

Temperatura je bila previsoka za kakšen sneg in zimsko pravljico, zato pa tokrat ni bilo zmrzovanja (recimo, da je bilo to zmerno, ne pretirano zmrzovanje). Članom društva, Mirotu, Marku, Igorju in Venčeslavu se je pridružil Markov kolega Jožko, ki se je izkazal do dobrega tekača, zgodbe, ki jih je na koncu večera slišal o DLT Filipides pa ga nemara pripeljejo v članstvo društva. Kdo ve.

Po rešenem logističnem vprašanju glede prevozov, najprej je bilo treba pod vrhom Trstelja pustiti en avto za vrnitev v dolino, se je skupina tekačev malo po 18. uri iz Renč proti vrhu napotila v treh časovnih intervalih. Najprej najpočasnejša (najstarejša) Istrana, nato srednje hitra Marko in Jožko, na koncu pa Miro, o katerega hitrosti, kljub temu, da je bil rojen pred letom 1960, ni še nobenih dvomov. Hitrejši so bilo uvidevni do počasnejših, skupaj so dosegli vrh Trstelja, kjer bodo za novo leto zagotovo spet množično cvetele rakete in petarde.

Zaključek večera pri Valdi je tokrat preprečila gostiteljičina viroza. Vseeno pa je bila deležna bliskovitega obiska Mirota in Venčeslava ter pozdrava, na katerega sta oba nesojena gostitelja, Valda in Valter, odgovorila nadvse prisebno. Valda je tekačema izročila pladnja s slaščicami, potem pa se vrnila v bolniško posteljo, Valter pa je poskrbel za nevtraliziranje bacilov v grlih z mehko, a učinkovito pijačo na alkoholni osnovi in dodal feti pršuta. Torta, s katero vedno zaključujejo ta novoletna srečanja, je menda spravljena v frizerju in čaka na drug termin, ko naj bi se v kleti družine Dornik člani DLT vendarle zbrali za zaključek leta in neformalni posvet o namerah v prihajajočem letu.

Peterica tekačev, ki so uspeli očuvati tradicijo vzponov na Trstelj, ob tem, ko je večina drugih članov društva bodisi ostala zadržana na delovnih mestih ali v družinskih okoljih bodisi obžalovala svojo odsotnost zaradi poškodb – kot denimo predsednica Jana, ena najzvestejših negovalk trsteljske tradicije.

V bližnji gostilni se je razvnel pogovor o zgodah in nezgodah primorskih tekov, katerim tačas ne cvetijo rožice. Na neskončno energijo nekaterih preverjenih tekaških organizatorjev ne gre večno računati, za nov vzpon primorskih tekov bodo potrebne nove, mlajše sile. Valdine slaščice so hitro pošle in sobotni načrti so tekače še pred 22. uro odpeljali vsakega na svoj konec.

VJ

NOVICE
  • Skupni treningi - druženje
    SPREMEMBA URE TEKA ! Kje: za kulturnim domom v Bukovici (KD Zorana Mušiča) Koliko: krog dolžine...več24.09.2018
  • Tek na Trstelj 2018_poročilo
    Tradicionalni Trstelj Niti letos se člani DLT Filipides niso izneverili tradiciji. Sedmega decembra...več10.12.2018
  • Goricatlon 2018 - Poročilo
    6. Goricatlon - NOVA GORICA 15.12.2018 DLT Filipides je kot eden od organizatorjev sodeloval tudi...več17.12.2018
SPONZORJI
ar©tur d.o.o